Anmeldelse: Happy Hot Feet varmesåler.. Guds gave til de kuldeskære?

Jeg vil starte med at sige jeg tit oplever at være kuldeskær.

Turene til kysten i den kolde tid kan være en drøj fornøjelse. Man skal tænke en del over sin beklædning for ikke at komme til at fryse. Det kan for mig ødelægge hele turen, hvis jeg først er blevet “gennem-kold”. Men hvem kan egentligt lide at fryse på sine ture??

Nå men til testen.. Happy Hot Feet sålerne skal blive sat på deres prøve!

Turen går til kysten, hvor vandtemperaturen er ved at falde og behovet for varme fødder bliver endnu vigtigere. Men så er det store spørgsmål.. Hvordan fungerer sådan nogle såler?

 

Hvad er der i pakken?

 

Udenpå kassen er afbilledet en af de mange scenarier, hvor sålerne kan blive handy.. Jeg har ikke tænkt mig at prøve at ride eller bestige bjerge, så fokus vil ligge på fiskeri, sejlads og gåture i skoven.

I kassen finder du såler, fjernbetjening, batterier og en lille skruetrækker.

Kort sagt alt der skal til for at komme igang, samt skifte batterier.

Sålerne passer til flere skostørrelser og der er aftegnet en stiblet linie på undersiden, hvor der skal klippes af til din egen skostørrelse. Også her var min intelligens alt rigeligt til at forstå det.

Ved at læse produktbladet kommer man hurtigt igang med brugen af sålerne. Du har tre forskellige varmeindstillinger 40, 45 og 50 grader varme.

Skubber du knappen til højre på sålerne, får du middel varme uden at skulle bruge fjernbetjeningen. Skubber du knappen i midten skal du dog bruge fjernbetjeningen til indstilling af varmen.

Fjernbetjeningen er intuitiv med knapperne “L”ow “M”edium og “H”igh. Der er også en tænd og sluk knap derpå.

 

Sålerne i brug

 

Første tur med sålerne i var en hyggelig svampetur, hvor temperaturerne allerede havde dalet en del. Op med de kedelige såler og i med Happy Hot Feet sålerne. Pasformen var genial og komforten er også rigtig god. De er ikke så bløde, som en normal tyk sål. Jeg oplevede dog ikke nogle problemer i den henseende.

De var også lidt tykkere end sålerne jeg havde i. Man skal helst have støvler, hvor der er lidt ekstra plads i for den bedste komfort.

Jeg fik tændt sålerne på den mellemste indstilling, som hurtigt begyndte at varme. Jeg sørgede for at tænde dem kort inden jeg tog støvlerne på. At få et par varme støvler på er en undervurderet følelse og bestemt en luksus jeg vil glæde mig til hver gang de skal bruges.

Jeg tror måske allerede nu du kan sidde der og læse denne anmeldelse og tænke: Jamen jeg plejer ikke at fryse i et par uldsokker? Er de såler virkeligt nødvendige?

Det kan jeg så ikke svare direkte på. Jeg oplever bare selv at man kan have varmen i starten med sokkerne og opleve en gradvis nedkøling. Med sålerne har du sauna i støvlen, så lang tid der er saft på batteriet. Batteriet skulle efter signende kunne lades op over 500 gange. Du burde derfor ikke opleve dårlig batteritid på det.

Efter en længere gåtur i skoven har jeg haft en dejlig varme i støvlerne. Jeg kunne efter et stykke tid vælge den laveste setting, hvor jeg følte den bedste komfort ved vandring.

 

Jeg prøvede senere at have dem i mine åndbare waders, hvor de blev smidt i neoprensokken. Det var ikke et decideret problem, men de skal ligge helt “lige” i sokken. Får du dem ikke lagt ordentligt kan de give en dårligere komfort.

Her er det nødvendigt at have dem tændt med fjernbetjeningen. Det giver langt højere komfort at kunne ændre på temperaturen. Jeg oplevede nemlig at det også kunne blive for varmt, når der skulle vandres et stykke til vandet.

Når der skal vades i det kolde kystvand er sålerne dog guld værd igen, da du konstant bliver nedkølet af vandet. Her holder du en konstant temperatur.

 

Pris og value for money?

 

Prisen er faktisk hvad der har holdt mig fra at købe sålerne tidligere. Jeg synes simpelthen de har været for dyre. Sålerne ligger til en vejledende udsalgspris på 1299 kr. Jeg har set og købt mine ved fluer.dk, som har Happy Hot Feet sålerne til 695 kr.

Til den pris kan jeg ikke se noget argument for ikke at købe dem. Pris og kvalitet hænger rigtigt godt sammen i det her eksempel. Jeg har har prøvet flere billigere såler tidligere med dårlige erfaringer. Jeg vil derfor give disse såler min varmeste anbefaling.

 

Sålerne får 6/6 stjerner

 

Knæk og bræk

Heinrik

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.