Bjerkreimselven 2015

Sommeren 2015 gik turen endnu engang til Bjerkreimselven i Norge. Turen var længe ventet, og laksefiskeriet i Norge er svært vanedannende. Vi er en fast gruppe, der har lejet en “lille” hytte til 12 personer i uge 32. Der er masser af laks i elven på den tid af året (forhåbentlig), så forventningerne var store.

Da vi kom derop, havde der været katastrofalt lidt vand i elven hele sommeren. Det betød at opgangen havde været meget sparsom, og de fisk der var trukket op ikke var specielt bidevillige. Ved et ren lykketræf kom regnen i rå mængder første dag vi var ved elven. Vandet steg og der kom friske fisk op.

4,6 kilo fanget ved Galvanes

Vi fiskede som sædvanligt både med spin og flue. Specielt den sorte kondom-spinner fra Mepps er et hit. Fisken på billedet tog netop en kondom-spinner. Den vejede 4,6 kilo, hvilket er en ganske respektabel størrelse i Bjerkreimselven. Opgangen består fortrinsvis af mindre laks i en den spritklare elv.

3,5 kilo fanget ved Campingpladsen

Denne blanke laks huggede på en anden af storfangerne. Salamander blinket fra Sølvkroken er et gedigen sikkert valg, når laksen i Bjerkreim skal overlistes. Fisken gav i øvrigt den vildeste fight på et sted i elven med masser af strøm.

Status på turen var for mit vedkommende 6 fine laks på land, og 27 laks i alt for alle deltagerne.

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.