Craftfur-Pattegrisen slår til igen!

Lå og halvsov på sofaen torsdag eftermiddag, og ventede egentlig bare på at jeg skulle til træning. Men en rask beslutning blev omsat til et par timer på kysten, og det gav pote.

Jeg får skiftet tøj, svæver nærmest ned af trapperne, ned til kælderrummet og hopper i waders og jakke, pakker tasken med udstyr og så op på jernhesten og afsted.
15 minutter senere står jeg og kigger på pladsen, og der er MEGET lavvandet. Jeg kan se sten som ved normal lavvande er dækket af vand, jeg kan enddog gå ud på spidsen af revet hvor wadersen normalt ikke er høje nok til at holde vandet ude, og når at tænke at det bliver svært at finde fisk i så lidt vand.

20160317_113850

Jeg får rigget fluepinden til, sætter craftfur-pattegrisen på forfanget og er klar til et par timers frisk luft. Det skal siges at jeg to gange tidligere i ugen også havde fået fisk på samme mønster flue, dog “kun” nogen smukke grønlændere omkring målet.

Jeg går ud lidt ved siden af revet og vil fiske rundt om det, da det simpelthen er for lavvandet til at jeg kan fiske effektivt henover revet, vinden er perfekt, overskyet og små bølger – det lugter lidt af fisk det her!
Jeg fisker mig stille og rolig ud mod spidsen af revet uden at mærke det mindste, men så snart jeg kommer ud på spidsen sker der noget. Jeg får let og elegant danset mig ud over de store sten på spidsen, okay måske knap så elegant, men kommer da derud og i første kast har jeg en fisk som puffer til fluen 5-10 gangen inden jeg mærker den får alvor og får givet tilslag. PIS den missede jeg, kaster igen og trækker 10 gange i ledningen – FISK!
Ingen kæmpe, men i guder hvor jeg elsker havørreder! Efter en kort fight kommer den i nettet, et hurtig vink til kameraet og den er væk igen, så er den dag reddet, og tanken om en lur på sofaen er helt væk igen. Jeg fisker videre rundt om revet uden skyggen af fisk desværre, så jeg tager en pause og får lidt varme tilbage i tæerne.

Efter min pause flytter jeg mig 100m får at prøve et andet rev, når at kaste to gange så skal jeg i lettere løb i vandet ind på lavere vand! Dette påstyr skyldes de herlige bølger som mols liniens små færger kaster af sig i bugten, især ved lavvande skal man helst ikke fanges for langt ude, da bølgerne godt kan komme op omkring 1m i højden.
Imens bølgerne står på, står jeg og tænker at det er utrolig at jeg ikke har haft fat i en fisk med størrelse på endnu i år, men det skulle ændre sig!

Efter bølgerne har aftaget går jeg igen ud på revet hvor jeg kom til og får kastet, scenariet fra før gentager sig, en fisk følger og puffer til fluen uden rigtig at tage fat. imens jeg kaster igen tænker jeg “skide småfisk” og lader skydehovedet flyve mod horisonten. Et dejlig kast der rider på vinden og strækker sig perfekt, jeg tager fat i skydelinen og vil til at strippe fluen inde, men det når jeg ikke! BANG – Fast fisk helt ude i kastet! Kan med det samme mærke det ikke var en førnævnt småfisk som jeg bandede over, men noget men lidt mere tyngde. Får styr på fisken, styr på linen og styr på mig selv. Kan godt mærke pulsen stiger lidt, jeg vil simpelthen ikke miste den! det gør jeg heldigvis heller ikke, selvom det er tæt på under landingen, da fluen faktisk ryger ud inden fisken helt er i nettet, men heldet er med mig og den kommer i nettet – SUCCES!

20160317_135044

Jeg går på land for at få gokket fisken, og kan se den har nogen gevaldige mærker på siden af enten garn eller skarv?!
Efter denne fisk er jeg tilfreds, og får taget lidt billeder inden jeg pakker sammen og cykler hjem.

Fiskene er derude, vandtemperaturen er steget 2 grader den sidste uge og der er fødeemner nok til fiskene, som i vil kunne se i den video fra turen der ligger her. Afsted med jer!

 

Knæk og bræk
/René

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.