Efterårstur i en af Himmerlands perler.

 

 

IMG_4773

Søndag den 14. september var dagen hvor jeg skulle fiske på en af mine kammeraters private stræk af Villestrup Å. Jeg havde fisket på strækket før, og jeg vidste af erfaring, at det kunne blive et eventyrligt fiskeri, da fiskepresset er minimalt.

Vi startede med de obligatoriske rundstykker  klokken 8. Med åen i baggrunden blev de hurtigt fortæret – fiskene ventede jo på os.

Stille gik vi op mod strømmen i åen. Jeg havde monteret en af mine favoritter – en Mepps 4 med kobberblad. Den spinner har gennem årene givet rigtig mange flotte fisk. Selv i de små lavvandede åer virker den!

Efter et par mindre havørreder omkring de 40 centimeter, som blev genudsat, nåede vi op til det første sving. Vi vidste at der sagtens kunne stå en flot havørred. Første kast op i svinget…. Ingen reaktion. Nyt kast, langsom indspinning over bunden…… Og klaps sagde det så! Der var fuld knald på fisken fra start af. Den søgte over i grøden ved modsatte brink, og nyhøstede grøntsager kom op til overfladen. Men efter lidt knokleri rundt i brinken, gik gassen langsom af fisken. Jeg kunne se det var en farvet havørred han af en god størrelse. I nettet med den, og efter en hurtig fotografering blev den genudsat – måske en erfaring rigere.

image

Farvet havørred han på ca 3 kg

Vi fiskede videre opad åen. Flere steder kunne vi se havørrederne stå ude over den lyse bund. De reagerede ikke på vores spinnere. Så frustrationen voksede, mens glæden over de mange sete fisk satte mere og mere gang i fiskefeberen.

Midt på det private stræk kommer der et lavvandet stykke. I dette stykke findes der flere dybe render, og kan man få spinneren til at gå nede i de render, er der stor chance for fisk.

Jeg kastede op langs en grødebusk i en af renderne. Jeg kunne se spinneren tydeligt i det spritklare vand. Da spinneren når ned forbi grødebusken, kommer der en havørred ud efter spinneren. Den har ikke travlt, men svømmer stille hen og indhalerer spinneren. Det var helt vildt, at opleve et hug fra en stor havørred fuldt synligt.

Havørreden ville tilbage under grødebusken, men efter noget asen og masen blev den nettet uden de store problemer.

Igen var det en farvet hanfisk, som blev genudsat.

20140914_103443

Farvet hanfisk ca 2,5 kilo

En dejlig fangstrig tur til Villestrup Å blev afsluttet efter 3 timers fantastisk fiskeri i fantastisk natur. Den meget klare Å er vel det nærmeste vi kommer de engelske kalkstrømme her i Danmark.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.