En gedde dag til at huske.

Jeg havde ved tidligere lejlighed set store gedder trække rundt på lavt vand på jagt efter skallestimer, men havde den pågældende dag ikke udstyret med. Jeg fik hurtigt planlagt en tur, flyderingen blev smidt i bilen og grejet tjekket. Jeg ankom til pladsen og gik straks mod søen for at se om jeg kunne få øje på de store fisk, men de var ikke til at se nogen steder og skallestimerne var også væk. Men var sikker på at fiskene ikke kunne være nået langt væk fra pladsen. Grejet blev gjort klar og flyderingen pumpet op og fiskeriet kunne begynde. Timerne gik og der skete ikke rigtig noget, så kun enkelte små fisk i overfladen og selvom jeg hurtigt fik lagt fluen på rette sted var der ingen reaktion. Lige inden solnedgang sagde det “BANG” og kunne hurtigt mærke at det var en rigtig god fisk, den trak mig rundt i et par minutter og så skete det ingen lystfisker ønsker, krogen tabte sit greb og linen blev slap. Var noget så skuffet over nederlaget så pakkede sammen og tog hjem med nedad vendte mundvige, men på vejen hjem besluttede jeg mig for at tage afsted til samme sted dagen efter. Jeg fik søsat “båden” og havde ikke fisket længe da der pludseligt blev rykket i linen. Gav et ordentlig tilslag, da jeg var fast besluttet på at denne her skulle jeg lande. Stangen krøllede sammen og fisken gik direkte mod bunden for at ryste krogen fri, jeg lagde fuldt pres på udstyr og fisk for at få den op igen, fik stille og roligt lidt line ind igen. Jeg var relativt tæt på land “svømmede” jeg hurtigt ind for at minimere dybden så fisken ikke ville svømme under flyderingen og derved slippe fri. Da jeg så på ekkoloddet, at der kun var 1,5 meters dybde kom dyret til syne, en stor, velernæret og “heldigvis” velkroget geddemaddame var besejret. Jeg kom i land på en bådrampe og kunne i første forsøg få gedden i gællegrebet og efter et par hurtige billeder taget under måling og vejning af en venlig forbipasserende mand, kunne dette pragteksemplar af en fluegedde få friheden igen. Fisken var 94cm og vejede 8,5kg. En super dag på vandet:)

PART_1416656311503

 

Her et billede, hvor man kan se tykkelsen på bæstet

PART_1416657644110

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.