Fars dag.. Skal da fejres med store fisk??

Jeg havde sat min fiskegale far i stævne på fars dag ved Mariager Fjord. Det blev gjort til en lille familie tur.

Jeg havde haft godt fiskeri de sidste par ture til fjorden og flere fiskekammerater havde meldt om godt fiskeri. Hvorfor ikke prøve at tage en fars dag ørred??

Vi kom til pladsen, som før havde givet godt med fisk og den så lovende ud i dag. Der var meget skiftende vejrforhold. Pletvis sol og en frisk vind. Super behalige forhold. Det er dog også noget, der godt kan give fisk, når der er lidt skyer på himlen og lidt vind til at lave røre i overfladen.

Det første stykke tid skete der ikke meget. Vi så flere hornfisk i overfladen og havde flere hornfisk med inde ved stangspidsen.

Efter vi har fisket et stykke op af kysten får jeg en hornfisk på. Den slanger sig rundt i overfladen mens jeg prøver at ryste den af. Det er nemlig ikke hornfisk, der skulle stå på menuen i dag 🙂 Fisken bliver hurtigt afkroget og der bliver lagt et nyt kast.

Jeg fiskede nu med et Møresilda blink i hvid/grøn i 10gr. Et blink jeg har haft utroligt meget held med i Mariager. Hornfiskene kan utroligt godt lide blinket, men ingen af dem hænger fast.

Vi snakker lidt om alle de hornfisk vi kan se i overfladen, da jeg får et kontant hug!

Jeg kan hurtigt mærke, der ikke er tale om en hornfisk. Fisken har lidt mere tyngde og tager et kort udløb. Der kommer dog hurtigt kontrol over fisken og den springer et par gange. Jeg er på daværende tidspunkt i tvivl om det er en sølvfarvet gris eller en tyk havørred jeg har kroget.

DSC02250

Den bliver nettet efter et par minutters fight og vi kan måle fisken til 45 cm og 1,2 kg. En rigtig tyk og flot fisk. Nu ved vi at fiskene kan være på pladsen og så gælder det om at være klar.

Min far låner fluen “Regnbuesvinet” af mig, da den har givet mange fisk i Mariager den seneste tid. Han fisker den efter et flydende bombardaflåd.

Her bliver regnbuesvinet testet få dage før 🙂

DSC02215

Efter to indspinninger joker han: “Jamen den kan jo ikke fange fisk den her…” og ca. efter 4 tag på hjulet kommer der et rigtigt tungt hug! Jeg kan hurtigt se på krumningen af stangen, at nu er der en lidt mere seriøs fisk på. Fluen virkede jo åbenbart alligevel 🙂

Den gik noget dybere end den tidligere fisk og ruskede meget med hovedet. Den viste sig slet ikke i starten af fighten. Den tager til gengæld nogle gode udløb og har overhovedet ikke tænkt sig at komme ind til os.

Efter et stykke tid viser den sig i overfladen og vi kan se det er en rigtig flot fisk. Efter at have været henne ved nettet ca. 4 gange kan vi til sidst få den i nettet. Det er en rigtig flot Mariager fisk på 60 cm. Fyldt med mange flotte prikker og generelt i kanon form. Super følelse når man kan finde en god stime fisk og så lige kunne pille to gode fisk ud, på kort tid.

DSC02297

Vi fiskede videre kort tid efter, men mærkede intet i de efterfølgende kast. Ultrakort hugperiode og der var nu helt dødt.

Vi beslutter os derfor at gå ind på land og få taget nogle gode billeder med vores fisk.

Far og søn med dobbelt sølv præmie

DSC02282

Her et bedre billede af fiskenes fede maver

DSC02304

60 Cm Mariager havørred

DSC02265

Knæk og bræk

Heinrik og Tommy

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.