Fisketur efter arbejde gav PR havørred i Mariager Fjord!

Efter endt arbejdsdag var det tid til at få luftet fluestangen i fjorden.

Allerede i 3. kast på vej ud på pladsen kommer der en godt hug, jeg slet ikke er klar på. Jeg var sådan set bare ved at “rulle linen ud”. Jeg får dog fisken på land og skyder den til 45 cm – den bliver afkroget i vandet og jeg vader videre. I løbet af den næste times tid ser jeg 3-4 fisk komme spurtende forbi – jeg skyder dem alle til at være +2.5 kg, men tager mig selv i at tænke – “ej, det er bare min fiskerhjerne der overvurdere dem”.
Jeg skifter til min favorit reje flue til Mariager fjord og tager et træk mere på samme plads.

fluen

Helt inde i bunden af vigen får jeg fat i noget jeg godt kan mærke er større end det der normalt sidder på fluen i fjorden. Fisken hopper rent ud af vandet og hjertet springer lige et slag over da det lyder som en mursten der bliver smidt i vandet – den er stor den her fisk!

Jeg råber ind til land, hvor der står en anden fisker, at jeg nok bliver nød til at få lidt hjælp her – da mit net er “lille i forhold til fisken”. Han vader ud til mig og spørger om den er lige over målet – fisken har på dette tidspunkt taget ca. 30 meter line og svømmer rundt og gemmer sig på bunden. Jeg siger til ham at jeg regner med at det er en fisk på 2-3 kg, og sekundet efter jeg får sagt dette springer den helt fri af vandet 10-15 meter fra os. Han udbryder “Hold da kæft en fisk”.

Fisken er nu blevet fightet 5-7 minutter og begynder at ligge sig på siden, når jeg ligger pres på. Men hver gang den kommer tæt på os tager den et udløb igen – de bliver dog kortere og kortere. I 2 eller 3 udløb forsøger vi at nette fisken, men den undviger og tager endnu et udløb – det bliver dog det sidste udløb da vi netter den 30 sekunder senere. Vi ånder begge lettet op og der kom måske også et lille “Yes!”-råb fra undertegnede. Fisken måles til 61 cm og 3.1 kg.

stor

hojkant

 

Knæk og bræk

Kasper

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.