Fluebinding – Bindebeskrivelse – Grå Lyn

Grå Lyn

Fluen er ”opfundet” med STÆRK inspiration fra Eivind Berulfsen’s ”Speykutling”. (https://www.youtube.com/watch?v=z71_jkG2_QA) Jeg har udskiftet nogle materialer, undladt andre og tilføjet nogle nye – Men, udgangspunktet er Eivinds kutling.

Materiale liste:
1. Gamakatsu F314 #6 krog.
2. Ice Dubbing UV Grey
3. Sort kugle øjn (medium)
4. Belastning (Bly eller non-lead wire)
5. Grizzley spey hackle
6. Grizzley marabou
7. Grå bindetråd (Uni thread 8/0)
8. Marc petitjean magic tool
materiale liste

Bindebeskrivelse
Step 1:
Den grå tråd tørnes hele vejen fra øjet til modhagen på krogen. Her påsættes grizzley marabou halen så halen har samme længde som selve krogen.
step1
Step 2
Kugleøjne og belastning påføres. Belastningen skal være placeret forrest på fluen, og den må gerne være snoet så der er mere vægt. Vi ønsker at lave en flue er er tung i fronten så den har en dykkende gang i vandet.
Husk at montere øjnene ca. 2-3 mm fra krogøjet da vi skal have 2-3 tørn med spay hackle foran kugleøjnene.
Når det hele er placeret der hvor vi gerne vil, så smid lige en klat sekund lim på – så holder det til flere fisk.
Kør bindetråden tilbage til marabou halen og dan en dubbing løkke på 6-8 cm. Lad det hele tørre i et par minutter….
step-2
Step 3
Når limen er tør, skal der dubbes en krop at Ice Dubbing i UV Grey. Den skal ikke laves cigar formet eller taperet – det er en ganske simpel lige krop der skal laves, da den bare skal danne bund for vores hackle.
step3
Step 4 – Magien…
For at fluen får sit levende udseende og flash, skal vi lave en lidt avanceret hackle krop. Måden hvorpå dette gøres er at dubbing og hackle fjer ”sættes sammen” i et Magic Tool. Jeg bruger et Magic Tool i størrelsen ”Magnum” til en F314 krog. Størrelsen på magic toolet afhægner både af krogstørrelsen men også at, hvor tæt man vil tørne dubbing hacklet efterfølgende.
Start med at ligge en bund af Ice Dubbing i UV Grey på magic toolet. Sørg for IKKE at hive for mange fibre over i dubbingen – træt det forsigtigt ud af posen.
step-4
Step 5 – En lille fjer på
Find en passende fjer på dit spey hackle. Den fjer du finder skal have fode fiber på et stykke af stammen svarende til længden at dit magic tool. Jo længere de enkelte fibre er, så mere dressed bliver fluen – det er en smags sag…
step 5
Step 6.1 – Så laves dubbing-hacklet
For at lave dubbing-hacklet presses spey fjeren ned over sprækken i basen. Derved trækkes dubbingen ned i sprækken og låses fast i basen. Som vist på billedet.
step-6
Step 6.2
Når det hele ser ud som du gerne vil – man kan godt forsigtigt flytte på de enkelte fibre på spay fjeren – så skal du have den anden del af magic toolet på arbejde. Tag fat i hele herligheden med klemmen og åben basen forsigtigt op. Løft nu hackle og dubbing op fra basen. Som vist på billedet.

Step 6.3
Klip nu stammen på fjeren over. Klip så tæt på stammen som muligt da det giver et mere sikkert resultat når dubbing løkken skal spinnes.

Step 7
Nu skal dubbing-hacklet indføres i den dubbing løkke vi lavede i step 2. Tag hele klemmen og kør materialet op til fluen. Løft langsomt klemmen op og træk den ud af løkken – her kan man sagtens komme til at hive havldelen af spey fibrene med ud hvis man ikke passer på.

step-7

Step 8
Spin løkken ganske som normale dubbing løkker. Husk at starte langsomt og sørg for at spey fibrene ikke tvister for meget sammen – brug en dubbing nål. Take it slow – make it right.
step-8
Step 9
Fluen skal hackles 3-4 gange bagved øjnene, og 1-2 gange foran. Husk at børstet fibrene tilbage imens du hackler. Når hacklet sidder som du vil giver du det en klat sekundlim eller lak foran – så er det grå lyn klar.
step-9

Her er et billede af den færdige flue, som virkeligt har fanget mange fisk.

flue

 

Knæk og bræk

Kasper

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.