Forlænget weekend på Djursland – Med tyk havørred på samvittigheden!

Jeg havde planlagt en tur i sommerhus med kæresten i uge 12. Vi skulle være på Helgenæs, hvor der er en storslået natur og en dejlig ro. Jeg fik den solgt til hende, som en lækker forlænget weekend med masser af hygge.

Hvad hun ikke vidste var at bilen var godt pakket med stænger, waders og masser af endegrej!

Helgenæs er et utroligt lækkert sted at fiske, da du har mulighed for at fiske effektivt under flere forskellige vindforhold.

DSC01810

Vinden kom direkte fra øst hver eneste dag jeg var ude og fiske. Det låste mig lidt mere fast i valget af fiskeplads. Valget faldt på vestsiden af Helgenæs, som skulle fisket grundigt af.

Vandstanden var dog også lidt speciel mens jeg var der. Vandvending om morgenen og faldende til ret lav vandstand om dagen, hvorefter vandet steg om eftermiddagen til normal vandstand.
Det gav en ekstra udfordring, da det lave vand indbyder til at finde nogle pladser, hvor man kan vade ud og fiske på steder, man normalt ikke fisker.

De første tre dage skete der ikke så meget, udover nogle følgere og nap til flue og blink. Jeg forsøgte mig med både fluestangen og spinnekæppen. Jeg så dog rigtigt mange der ellers fangede fisk og måtte minde mig selv om, at det gælder om at finde stimen af havørreder, så det var bare med at klø på.

På fjerde dagen havde jeg allieret mig med min fiskebuddy, Jimmi, som skulle være med på havørredjagt.

Vi skulle mødes ved vandet kl 08 og fiske første plads godt igennem, da jeg havde haft flere følgere der dagen inden. Min bil går dog i stykker på vejen og det kostede os lige et par gode fisketimer med høj vandstand.

I stedet for forslår jeg at vi tager en plads med dybt vand under land og rigtigt lækre tangbælter og plettet bund. Vandstanden var nemlig faldende og ville givetvis gøre fiskeriet mere besværligt.

Vi fiskede der med blink og bombarda og fiskede et godt stykke op af kysten uden at mærke noget.

Jeg foreslår at vi fisker længere hen og ser om vi kan få kontakt der.

Efter kort tids fiskeri der, får jeg tre nap i blinket efterfulgt af et rigtigt godt hug. Nu var der endelig fisk!

Fisken kom ind ret hurtigt og vi kunne se det var en pæn fisk omkring de 45 cm. Efter vi fik afkroget Boss blinket i perlemor/grøn, som sad perfekt kroget, kunne vi måle fisken til 47 cm. Det var en super start på turen.

Havørred 47 cm fra Helgenæs

Jimmi kaster hans røde Gulp børsteorm ud mellem tangplanterne og spinner den ind i et roligt tempo. Der kommer hurtig hug på Jimmis lille røde orm.

Fisken giver en rigtig god fight, men ryger desværre af lige som den skal i nettet til stor ærgelse for os begge to. Nå men der er jo flere fisk på pladsen, så det gælder om at reagere hurtigt mens der er fisk.

Jimmi kaster ud stort set hvor han gjorde før og får igen fisk! Denne gang er det en større fisk, der har taget ormen. Denne fisk giver til gengæld en sindsyg fight. Den springer og ruller rundt i overfladen. Da den kommer ind til netning, tager den et rigtigt godt udløb og viser at den slet ikke er færdig. Det gentager sig ca. tre gange, hvorefter vi får den nettet og kan konkludere, det er en utrolig flot havørred på 54 cm.

DSCN0548

Mens Jimmi får afkroget fisken får jeg flere rigtigt gode hug inde mellem tangplanterne. Det var dog en balancegang mellem langsom indspinning/ spinstop og ikke at sætte sig i bund eller tang. Efter ca. 5 min får jeg endnu et bundbid…. Men lige som jeg skal stå og beklage mig over hvor hårdt livet er som lystfisker, så giver mit “bundbid” tre kraftige rusk med hovedet for at fortælle, at det er en hidsig dame jeg har fået fat i her.

Fisken er utroligt tung og jeg kan mærke den har set sig sur på mig. Fisken tager ikke de vilde udløb, men viser dog nogle stærke kræfter og at det er en fisk i god stand. Jeg kan slet ikke vurdere fiskens størrelse, men da Jimmi ser fisken kan han fortælle at det er en vægtig fisk, der er fat i her. Fisken blev nettet og vi kan se det er en stålblank, fuldfed havørred over de 60 cm!


DSC01841

Som man kan se i videoen nedenunder blev jeg ret overrasket over fiskens størrelse og var utroligt glad over endelig at få ordentligt hul på havørredbylden 2015.

Vi fik taget nogle gode billeder af fisken, som også kan ses nedenunder og vejet og målt fisken til 3kg rent og 62cm. Det vil sige en konditionsfaktor på 1.26. Jeg fik hurtigt ringet rundt og delt min glæde til fiskekammerater og familie og derefter skulle vi lige fiske det sidste stykke igennem.

DSC01845

Admiring the beast

DSC01851

Derefter får Jimmi flere hug på ormen, som han desværre også mister.

Blink i hvid/grøn giver stadigvæk flere hug, men efter 10 minutter er stimen væk og fiskeriet dør helt hen. Det har dog været en vild time, med noget sindsygt godt fiskeri. Nogle gange er man heldig at finde stimen, men ellers skal der ligges noget arbejde i at finde fiskene. Det kan som regel betale sig at arbejde for det 🙂

Vi så også flere børsteorm sværme inde ved kysten. Det kan for alvor sætte gang i havørrederne de næste par uger. Ser du børsteorm ved kysten kan vi klart anbefale at sætte en børsteormsimitation på.

DSC01872

Her er link til video, hvor man man se slutningen af fighten med den største fisk og så reaktionen fra mig 🙂

Det var alt for denne gang. Sørg for at komme ud og få luftet stængerne på kysten det næste stykke tid. Fiskeriet bliver endnu bedre.

Knæk og bræk

Heinrik

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.