Havørredjagt i Mariager fjord med en kasse kutlinger

Efter alle de gode fangster af flotte havørreder rundt omkring, havde jeg aftalt med min fiskemakker, Kasper at vi ville tage på Tour De Mariager. Vi ville fiske flere forskellige pladser i jagten på storørreden.

Kasper havde bundet nogle nye kutlingeimitationer, som vi skulle prøve af. De havde en super gang i vandet og burde kunne lokke nogle fisk til biddet.

Der gik ikke længe før jeg havde fast fisk på kutlingefluen. Den blev fisket efter et intermediate bombardoflåd. Fisken tog helt ude i kastet over en varieret bund. Jeg kunne hurtigt se det var en fisk lige under målet, så den blev hurtigt genudsat i vandet og måtte vokse sig større til næste gang.

Det tegnede jo rigtigt godt og kort tid efter var der igen fast fisk på fluen. Den blev dog ufrivilligt afkroget efter kort tid.

Vi fiskede pladsen godt igennem og Kasper havde et par nap, som ikke ville sidde. Derefter kørte vi til en anden plads, som Kasper havde haft held på nogle dage forinden.

Der var to andre fiskere ude på pladsen og vi fik os fordelt længere ude. Der skete intet de første par timer vi fiskede der, men vi blev på pladsen til vandet var steget til højest vandstand.

Jeg får en følger efter fluen og derefter står vi mere eller mindre alle 4 med flex på klingen og der er en mega stime fisk inde på pladsen.

De fleste fisk er lige omkring målet og alle i pæn stand ellers. Kasper får et par fine fisk på fluestangen lige efter hinanden, som lige er omkring målet og ryger hurtigt ud igen.

Jeg får derefter et rigtigt godt hug. Stadigvæk på samme flue. Jeg kan mærke det er en bedre fisk end de andre vi havde fat i. Efter dens første spring kan vi se det er en fisk over halvmeteren. Den laver flere spring og udløb.

Da vi får den i nettet kan vi se det er en utroligt tyk fisk, som helt sikkert har gået og guffet børsteorm på det lave vand. Den bliver hurtigt aflivet, så den kan komme på middagsbordet efter der bliver taget nogle billeder af den pæne fisk.

Kutlingeimitationen 

DSC01894

 

Fisken med den glade fanger

DSC01909

Dejlig tyk fisk

DSC01898

Alt i alt en rigtig god tur og en rigtig god flue 🙂

Følg med på hjemmesiden og se vores artikel omkring gode fiskebilleder, der snart kommer ud.

Knæk og bræk

Heinrik og Kasper

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.