Kysten vågner! En rapport fra Mariager Fjord

Christian og jeg havde aftalt en tur til Mariager Fjord sidste weekend. Der har været flere meldinger om gode fisk fra fjorden. Der har dog også været mange frustrerede fiskere, der melder om manglende hug.

Jeg har personligt selv haft svært ved at få fiskene til noget i år. Det skulle dog alligevel have et skud.

Vi tog først ud til en plads længere ude i fjorden, hvor vi ikke mærkede noget. Vi så dog flere børsteorm. Der var ikke pakket af orm, men ormene var store og fede..

Taktikskifte

Vi kørte længere ind i fjorden, hvor vi taktikken for mit vedkommende blev skiftet til børsteorms lignende blink. Først kom sølvpilen på i Kobber/ sort. Der var efter kort tid nogle forsigtige nap i blinket. Jeg skiftede fra moderat indspinningshastighed over til meget langsom indspinning. Det gav lynhurtigt pote!

Kastet efter sad der en fin havørred lige omkring målet. Vi tog et hurtigt billede og satte fisken fri igen. Der havde været flere hug og hvirvler i vandet på pladsen. Vi vælger derfor at gå fortsætte med samme taktik. I den næste håndfuld kast er der enten hug eller kroget fisk.. Det er dog alle fisk lige omkring målet.

Foto: Christian Moesgaard

Der går derefter lidt længere imellem snapsene. Jeg prøver at sætte et tobis lignende blink på. Det giver absolut ingen action, så jeg vælger at sætte en Mo Coast Tobis wobler på i farven Nereis. Det får igen ørrederne til at gå amok. Den bliver fisket langsomt med små spinstop.

Den næste time står på noget super fedt fiskeri med masser af aktivitet. Status på dagen er 12 fisk til undertegnede med 3 under målet og 9 over.

Foto: Christian Moesgaard

De afsluttende ord jeg vil knytte til denne rapport er følgende: Skift nu taktik, hvis det andet ikke fungerer. Andet indtagningsmønster eller agn?

Knæk og bræk
Heinrik

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.