Laksetur til Mandalselven Uge 35

Laksetur til Mandalselven Uge 35

Vi var 4 gutter, der havde snakket om en laksetur til Mandalselven i uge 35. Jimmi, der stod for turen havde været ved elven sidste år og kendte en masse gode steder, vi skulle fiske på.

En tur til Mandalselven, kan gøres for små penge og denne tur ville også kunne holdes på et fornuftigt prisniveau.
Vi skulle tage hurtigfærgen fra Hirtshals, som kun tager 2 timer og 15 min. Køreturen til lejligheden ville være på 45 minutter, så turen er hurtigt overstået, så du hurtigere kan komme i gang med at fiske 🙂

Ved ankomst skulle vi fiske på et privat vand ved Fuskeland, som skulle holde godt med fisk. Da vi ankommer til pladsen bliver vi for alvor taget af laksefeberen!

Pladsen havde alt du kunne ønske dig og der er bare noget helt specielt, ved at fiske i den flotte norske natur.

DSC02802

Vi fik nogle gode tips angående fiskeri og kast af en af Jimmis venner, som var fra området. Det gav en rigtig god start på fiskeriet og vi kunne gå i gang med at jagte de flotte laks.

DSC02786

Vi fisker alle flue på pladsen og vi brugte både enhånds og tohånds stænger. Vi bruger rørfluer i forskellige størrelser og farver. Pladsen var trang bag os, så der skulle Speykast til.

Vi havde alle hug på vores fluer, men de ryger desværre af hurtigt for os alle. Det var dog en fed oplevelse af fiske alene i et privat vand.

Efter mørkets frembrud tager vi hjem og gør klar til de næste dages fiskeri i Sone 3.

Fiskeri i Sone 3

Dagen efter kørte vi rundt til mange forskellige pladser, så os der ikke havde fisket der før, kunne se elven an.

Vi fisker ved Øyslebø fossen, hvor jeg mister en grilse og vi er flere, der har hug. Vi tager videre derfra længere op i elven og får prøvet en masse pladser.

DSC02823

Det er noget rigtigt flot vand og der er mange fede pladser, både til flue og spinnefiskere.

Der er mange danskere langs elven og generelt er der en rigtig god stemning, fiskerne i blandt.

DSC02882

Vi fisker Sone 3 det meste af ugen og mister desværre alle vores laks. Vi havde dog alle hug og fisk på.

Fluerne vi fiskede med var generelt små fluer og blink var mellem 22-40 gram. Møresilda i 22 gr. var utrolig populær ved Mandalselven. Den kan fiskes på selv de lavvandede stykker. Vi fiskede fluerne med hurtigtsynkende polyleader i de dybe huller og ellers langsomt synkende på de lavvandede steder.

Der er mange forskellige pladser ved Mandalselven og der er virkeligt noget for enhver smag.

DSC02843

Elven er styret af kraftværk, som regulerer vandføringen. Det gør heldigvis elven mindre afhængig af vejrforhold, mht. vandstand.

Afslutning i Lyngna Elven

Grundet ALT for meget vand i Mandal valgte vi at tage til Lyngna elven de sidste par dage. Lyngna er noget smallere og lidt nemmere at overskue. Elven har et sted de kalder “Mødestedet” ved Veggen, hvor man mødes og diskuterer fiskeriet. Det var et meget populært sted, hvor man enten startede eller sluttede.

Der fiskede vi en del nedenfor, men også længere oppe i elven. Ved Veggen var det utroligt godt at fiske med orm og det var virkeligt noget, der gav fisk.

Vi fandt ud af at flue også var godt, da Michael råber at han har fisk!

Vi kan se hans tohåndsstang bukke godt nok og der er tale om en god fisk. Vi løber alle hen og ser fighten. Martin er klar til at lande og Jimmi og Heinrik filmer.

Fisken tager et par spring og vi kan se set er en rigtig fin fisk. Den bliver holdt hårdt og kan efter en 5-7 minutters tid blive landet. Det er en farvet hunfisk, som har været i elven et stykke tid og Michael bestemmer hurtigt at den skal ud igen. Vi får hurtigt taget mål og billede af fisken, hvorefter den bliver sat ud igen. Den bliver målt til 86 cm og vægten bliver anslået til ca. 6,6 kg.

DSC02928

Super fed afslutning på en uges fiskeri!

 

Et besøg til Mandal eller Lyngna kan varmt anbefales og der er mange hytter og Bed & Breakfast ved elven, så gode muligheder for overnatning.

 

Knæk og bræk

Heinrik

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.