Liv i Limfjorden.. Havørreden lever i bedste velgående

Her er en fed beretning fra havørredfiskerne Martin og Claus Andersen, som blev modtaget efter deres tur til Limfjorden:

Søndag, omkring middagstid bestemte jeg mig for at tage ud og svinge lidt med snøren og se om der skulle være kommet lidt gang i havørredfiskeriet. Jeg inviterede min far med, da det jo trods alt er ham, der har lært mig alt omkring fiskeri og måske kunne jeg være heldig at få grebet lidt flere af hans guldkorn.

Omkring kl 13 landede vi ved vores valgte plads, hvor vi startede med at nappe en hurtig kop kaffe alt imens vi sad og lurede ud over Limfjordens vande. Der skulle ikke gå længe før et par småfisk var spottet og så var det ellers ned med kaffen og frem med stængerne.

Der gik ikke mange kast før jeg fik det første nap på kystkanonen, men desværre sad den ikke ordentlig og røg desværre af, men efter bedste vurdering var det en undermåler. Pyt skidt, jeg fortsatte og lige som jeg havde bestemt mig for at trække linen op i kurven og rykke lidt længere ned af kyststrækningen var der nap! Denne gang blev den sidende og blev landet ret hurtigt landet, en lille gylden ørred på omkring de 35cm, som naturligvis hurtigt blev afkroget og fik friheden igen.

2014-08-31 14.49.18

 

10 min senere var det samme historie. Endnu en lille fin ørred som naturligvis også fik friheden igen Efter en rum tid uden at have set/følt noget, begyndte jeg så småt at fiske ned af mod parkeringspladsen. Første kast ud over revet og der var nap! Efter en lille men god fight fik jeg landet en pæn ørred på 42cm og omkring 800g – Dagen var redet

2014-08-31 15.29.25

Min far havde desværre ikke fanget noget, men sådan er det jo engang imellem. Vi begyndte at gå tilbage til bilen, men selvfølgelig med blikket ud over vandet. Inden vi ville gå tilbage op af engen aftalte vi at tage 10 hurtige kast ud over de sidste rev for så at slutte. Vi tog et rev hver og gik i sving. Efter mine 10-12 kast begynde jeg at gå op af mod min far for at hente ham og i hans sidste kast fandt han sig en fisk. Og sørme om ikke det endte med at blive dagens bedste, Efter en 5 minutters kamp blev fisken landet og målt. 54cm og 1.55kg. Dagens vinder blev den gamle ræv, igen….

 

2014-08-31 18.10.15

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.