Mariager Fjord koger af fisk!

På Facebook og diverse sider kunne vi læse om vilde fangster på kysten. Kasper og jeg havde selv haft fint fiskeri før, men ville prøve om vi kunne ramme en god stime fisk.

Turen gik til Mariager Fjord, hvor vi fiskede i 5 grader varmt vand. Solen har brændt igennem de sidste par dage og det plejer at kunne gøre en forskel på det lave vand. Vi valgte en plads, hvor der er lavt vand og plettet bund.

Vi så utroligt mange børsteorm da vi kom til pladsen. Vi kunne også se mågerne gå helt amok længere ude. Det er altid godt med en orm i nærheden, så Kasper riggede til med en fed børsteormsimitation og jeg med hvid kystwobler.

Vi går hver til sit, så vi kan fiske så meget vand af som muligt.
Kasper råber et stykke tid efter at jeg skal komme ned, da han har haft nogle hug.

Da jeg kommer ned kan jeg se at der hele tiden er noget der piller ved hans flue.. De er utroligt svære at kroge, da de ikke hugger ret hårdt.

Jeg sætter farten op på min wobler og holder så spinstop. Det er noget som kunne få en fisk i tale!

Jeg får et godt og kontant hug, som jeg hurtigt kan se er en havørred lige omkring målet. Den bliver hurtigt fightet, afkroget og genudsat.

Vi har utroligt mange hug og vi har fundet en stime, som er relativ godt spredt ud.

Den næste tid står på utallige hug og krogede fisk. De fleste er over mål, så det er noget utroligt underholdende fiskeri vi er løbet ind i.

Kasper har utroligt mange hug på fluen. Han har både godt held med tobis imitationer og reje fluer. Det er faktisk de fluer, som ikke ligner børsteorm, som fiskede bedst.

Efter en halv time får jeg 3 nap og puf på min blink/ ophængerflue kombination. Efter et spinstop kroger jeg en rigtigt fin fisk som springer ovenud af vandet.. Men derefter ser jeg en mindre fisk, som også springer ud af vandet. Jeg finder hurtigt ud af jeg har dobbelthug. Det er meget underholdende at have to fisk på, på samme tid. Der går bare meget nemmere kage i forfang og landing.

 

IMG_20160320_150207

Dobbelt hug er altid sjovt

 

DSC03518

 

 

Efter en god fight kan jeg lande en undermåler og en tyk havørred på 45 cm. Den på 45cm gylpede flere børsteorm op, hvilket de fleste af fiskene nu også gjorde. De var virkeligt tunet ind på ædegilde og det er fedt at opleve derude.

 

Vi fik taget et billede af fisken og sat den ud igen.

 

 

Vi ender dag med at have taget en god håndfuld fisk over målet, et dobbelthug og børsteorm over alt.

Tag og kom derud nu. Der er virkeligt mange fisk langs kysten!

 

Knæk og bræk

Kasper og Heinrik

Another trout bites the dust..

 

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.