Mariager i håb om Grønlændere!

Med fødselsdagen for familien, som stadig sad i hovedet, måtte jeg alligevel bare afsted.

Med det fiskeri jeg oplevede sidste søndag, trak fiskefeberen alligevel for meget i mig, og Helios’en lå og skreg på at få mere flex???? Efter at have prøvet lergravene kort sidste søndag, valgte jeg at køre på den anden side af broen pga. Den kraftige vind som umuliggjorde mine kast, affiskede et godt stykke på den nye plads uden at mærke noget som helst. Men på vej tilbage mod bilen, begyndte vandet nærmest at koge 5-10 m foran mig, det var en kæmpe stime af grønlændere, lagde perfekt fluen ud ved siden af stimen, hamrede 5 gange hurtigt ind, kunne se 4 halefinner flyve direkte mod fluen, kort stop, og derefter et laaangt langsomt træk, og BANG! Fast fisk, en fin, meget tyk grønlænder røg i nette og efter afkrogning tilbage i vandet, den næste times tid fulgte jeg stimen og fangede massere af blanke fisk, en enkelt sneg sig lige op på de 55 cm. Det var en rigtig fed, men også kold dag, is i fingrene fra linen og med næsten lukkede øjer, var det en kold tur.

image

Så igen i dag skulle pladsen prøves, stangen var rigget til hjemme i stuen, så jeg ikke skulle stå i sneen og gøre det.

Samlede hurtigt stangen og tøffede lige ned til kanten for at se om der var nogle fisk at spotte inden jeg trak i mine waders. Lige uden for sivene kunne jeg i det klare vand spotte noget jeg ikke kunne bestemme om var en lille kæp eller en fisk, flåede lidt line af hjulet og lagde fluen ud, efter to hurtige træk bevægede “kæppen” sig squ lidt, et laangt langsomt træk, efterfulgt af to små hurtige og det sagde bang, en kuglerund grønlænder på lige over målet blev håndlandet og genudsat. Fed start tænkte jeg, havde ikke fået monteret goproet endnu, så genudsætningen blev optaget på telefonen, ikke nogen succes.

IMG_1394

Det lagde jo op til en fantastisk tur, og jeg fik hurtigt klædt mig på og kom i vandet, hvor jeg desværre skræmte et par fine fisk væk 🙁

Efter ca 2-3 timers fiskeri med to små hug og en længere samtale med en 7-10 årig nyudklækket kystfisker og hans forældre, og et løfte til dem om en tur i foråret, samt en lille blandet pakke med grej som snart vil blive sendt afsted så han kan komme godt i gan . I min optik gælder det om at pleje de helt unge, så vi alle kan vise dem hvor fantastisk vores fælles hobby er. Så der skal helt bestemt deles lidt erfaringer med dem, når vandet bliver lidt varmere og det hektiske forårsfiskeri begynder!

Herefter valgte jeg at vende snuden hjemad, kulden havde nået mine tæer, så jeg længtes efter den hjemlige varme.

 

// Tight Lines

Christian Moesgaard

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.