Motorstop og grov havørred!

Søndag morgen ringede “vækkeren” 4.50, det var tid til et gensyn med den skønne Mariagerfjord.
Jeg kom hurtigt ud af fjerene, sat kaffen over, pakket vognen og sat kursen mod fjorden som jeg ikke havde besøgt siden december sidste år.
Jeg havde aftalt at mødes med tre gode kammerater på en af vores fælles favorit pladser på sydsiden.
Men men, to km. før jeg er fremme bryder bilen sammen, øv!

Jeg får hurtigt ringet efter en af gutterne som med det samme kom mig til undsætning, og så skulle der fiskes.
Godt med vand i fjorden, en god frisk vind og min egen “kombar’do” flue på forfanget, det kunne kun blive godt.
Efter et kvarters fiskeri lykkes det mig at kroge en fornuftig blank fisk omkring de 45cm. men idet jeg drejer hovedet for at give tegn til makkeren om at der er fisk i området, slipper den sit tag.
Til min store overraskelse var det det eneste vi mærkede til fisk på den plads.

Vi besluttede efterfølgende at smutte om på nordsiden, på en anden af mine absolut foretrukne pladser, og 30 min. senere blev fluerne igen lagt ud over de til tider kraftige bølger. Vi fiskede igennem, alle fire, men det skulle vise sig at være mere end almindeligt svært at overliste fiskene på dagen. Jeg har valgt at give de lave vandtemperature skylden for det.
Omkring middagstid lykkedes det dog min makker Jens at lande en fisk på den gode side af 50cm. en slank dame som hurtigt røg retur, men det bragte trods alt lidt håb og fornyet tro på tingene, til os andre.

Jeg gik efterfølgende et godt stykke mod vest i jagten på “jomfrueligt” vand, og det skulle vise sig at være en fornuftig beslutning.
Ikke mange minutter efter jeg påbegynder mit fiskeri er der endelig bud efter den lille lyserøde flue. Fisken hugger tungt på det helt lave vand blot en meters penge fra land og jeg kan med det samme mærke at der er tale om en fornuftig fisk, skønt!
Fisken går tungt uden at vise sig, ingen spring eller udløb, men trækker bare frem og tilbage. Det går hurtigt op for mig at der nok er tale om en fisk der har været et smut i åen i løbet af efteråret/vinteren, da de typisk opfører sig sådan.
Jeg får presset fisken ind til landing og hurtig måltagning og skudt et hurtigt foto, inden jeg kunne lade en grov hanfisk på nøjagtig 60cm.som var godt på vej tilbage mod topformen, svømme hurtigt tilbage i sit rette element.

 

_20160201_192017
Så var fiskeåret 2016 skudt igang, fedt!
Vi så eller mærkede ikke mere på pladsen og en times tid efter bliver vi enige om at vende snuderne hjemaf.

DSC_0272

Jeg glæder mig allerede til næste tur.

Knæk og bræk derude
Tony Hald

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.