Påskejagt efter havørred i Mariager Fjord

Fiskeriet har jo fuldstændigt eksploderet rundt omkring i fjordene og på den åbne kyst. Derfor havde jeg sat min far, Tommy i stævne til en påsketur efter havørred i Mariager Fjord.

Vejret var utroligt lækkert med lidt vind og godt med sol. Solen ville forhåbentligt varme det lave vand op inde under land.

Vi ville fiske nordsiden i dag. Vi prøvede nogle forskellige pladser, som plejer at holde fisk. Fiskeriet starter ud meget stille og roligt. Der kommer ikke rigtigt nogle hug eller følgere efter fluen. Vi ved dog at finder man stimen, så er det bare med at være klar. Derfor sørger vi for at fiske meget vand af. Jeg fisker flue. Tommy fisker blink med ophængerflue.

Vi skifter plads og det viser sig at være en god ide. Vi prøver en plads vi ikke har fisket, så meget på det sidste. Den giver to hug lige efter hinanden til mig efter fluen. Den sidder dog ikke ordentligt fast og jeg må stå med en lang næse og endnu mere blod på tanden efter mere.

Vi fisker længere ned af pladsen, hvor Tommy vælger at ligge et kast ud mod den dejlige leopardbund. Da blinket er spinnet helt ind under land, tager en havørred ophængerfluen i et vildt hug!

Bremsen bliver hurtigt løsnet lidt og fisken tager et udløb mod dybere vand. Den tumler rundt i overfladen og tager nogle udløb langs kysten. Tommy kan mærke det er en god fisk pga. tyngden. Jeg kan også se at stangen bukker rigtigt godt.

DSC01929

 

Den kommer dog med ind hvor nettet er klar til landing og der er kommet mere ro over fisken. Vi kan se at fluen sidder perfekt i munden på fisken. Fisken bliver nettet uden den store dramatik og der kan vi se det er en fisk på omkring 60 cm.

DSC01934

 

Vi får lavet en photosession med fisken, som havde garnskader på begge sider. Det var ellers en rigtigt fint fisk som målte 58cm og vejede 2,3 kg.

DSC01940

 

Her ses fisken solbade på en sten

DSC01955

Vi tog hjem kort tid efter fangsten, da vi ikke havde mere tid på dagen.

Endnu en super dag ved kysten. Havde vi haft mere tid havde vi prøvet nogle flere pladser, men vi havde fået en pæn fisk på land og derfor var vi godt tilfredse med dagen.

Fiskeriet er godt hele fjorden rundt og vi har andre dage fået fisk på flere forskellige pladser.

Knæk og bræk

Heinrik og Tommy

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.