Sej eventyr i Romsdalfjorden Part 1

Årets sommerferie skulle holdes i Norge.. Nærmere bestemt ved Romsdalfjorden. Fjorden er kendt for at huse mange forskellige arter og nogle utroligt store sej.

Vi skulle bo ved Åndalsnes, tæt på Trollstigen.
Det var også derfra vi havde booket en tur til lidt fiskeri ved skipperen John Kofoed fra Rauma Fiskesafari. Det skulle være en 3 timers fisketur efter sej. Jeg skulle fiske med min ven Kim og hans børn.

Vi tog ud fra havnen i Åndalsnes og kunne kun nyde at man kan få lov til at fiske i så flot en natur. Der var ikke meget vind på dagen og generelt rigtigt godt vejr.

Den første tid startede uden den store aktivitet fra områdets store sej. Vi kunne se en masse fra ekkoloddet, men ingen ville bide. Jeg skiftede til en Savagear Real Eel 30cm i sølv/sort og det var noget de kunne lide.

Jeg fiskede den som en speedjig. Det vil sige at spinne den hurtigt ind og holde korte pauser. Da jeg holder spinstop ca. midt i vandsøjlen kommer der et rigtigt godt hug! Når du fisker på den måde oplever du et noget kraftigere hug end ved konventionelt pirkefiskeri.

Fisken går et par gange ned i dybet efter jeg får den tættere overfladen. Efter kort tid kan John lande en fin sej, som er i super kondition.

Romsdalfjord Sej

Derefter kom der fisk til alle på båden. Vi fangede flere forskellige arter. Kims datter fik en rigtig flot Hvilling og der kom også en rigtig stor sej i båden.

Vi har lejet en båd hele ugen og der kommer nok flere indlæg fra turen. Følg med på siden 🙂

 

Knæk og bræk

Heinrik og Tommy

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.