Session 16 – Flyfishers Rendezvous

The myth reappears…

session-16-2 

Jeg vil som det første, sige en stor tak til Gordon Henriksen og Frederik Lorentzen, som har arrangeret dette fantastiske arrangement, og som skal have stor ros for at gøre dette muligt!
Samtidig en stor tak til Ole Eskling og Møns Klint Resort for at hoste dette fabelagtige arrangement!

 

Jeg havde været så heldig at blive inviteret med til dette sagnomspundne nærmest mytiske samlingspunkt for fluefiskere på Møn. Hvor fluefiskere fra hele landet, samt udlandet, skulle mødes for at nørde, fiske og ikke mindst møde hinanden på kryds og tværs henover en weekend.

 

Dag 1 – Onsdag

Jeg skulle, sammen med Michael fra Lystfisk.dk, og Søren Haumann, teame op med gutterne fra Urban Flyfishing allerede om onsdagen i en hytte på Møn, hvor vi skulle bo de efterfølgende dage under arrangementet. Vi tog afsted allerede onsdag for, at få prøvet kræfter med de stærke brakvandsgedder i Stege Nor, samt måske lige overliste en havørred eller to inden arrangementet virkelig begyndte om fredagen.

Det blev ikke til noget fiskeri den dag, da vi efter 3,5 timers kørsel, først kunne være på Møn ca. kl 20:30, vi hookede op med de andre gutter på et spot, hvor Urban drengene( Bestående af: Jacob Vinjegaard og Rasmus Bech), samt Frederik Lorentzen og Joel Alter, havde nået et par timers fiskeri efter gedderne, dog uden held andet end et par følgere og en god mistet fisk. Så vi kørte mod hytten hvor vi fik nogle øl, bandt et par geddefluer, nørdede og snakkede til ud på natten. Herefter strøg vi til køjs, for at være friske på en tur efter gedder om torsdagen.

 

Dag 2 – Torsdag

Vi var lidt sløve til at komme i gang, dels pga. De sene timer dagen forinden, dels også pga. de øl mv. som stadig sad i baghovedet. Vi stod derfor først ved Noret omkring middagstid. Der var bagende sol og knap så meget vind, hvilket besværliggjorde fiskeriet. Med en vandtemperatur som lå på ca. 20 grader, vidste vi at det ville blive svært. Men prøves kræfter skulle der, jeg var ude sammen med Michael og Søren, og ingen af os havde før fluefisket efter gedder, ej heller landet disse, så det skulle nok blive spændende når en af disse sømkasser klaskede vores fluer.

Der gik ikke lang tid. Efter 5 minutters fiskeri blev min line tung, og jeg nåede lige at tænke, har jeg sat min flue i en træstamme eller hvad er det her? før at linen begyndte at løbe ud mellem mine fingre, stangen blev løftet og klask, så sad den der. De andre kom hurtigt til for at hjælpe til med landingen, og efter 3-4 minutters udramatisk fight kom min første fluefangede gedde på ”Land”. Længden blev skudt til 65-70 cm. Denne blev hurtigt genudsat, for at spare dens kræfter i varmen. Vi vadefiskede et godt stykke videre uden nogen voldsom aktivitet omkring vores fluer. Vi fiskede alle med sorte/mørke fluer med en længde på 10-15 cm. Større behøver/skal de ikke være havde vi fået fortalt. Vi kom på den anden side af en pynt, hvor Michael gik og fiskede over lavt vand, og pludselig sagde det klask. Man kunne se på ham at de tunge hug også overraskede ham, og endnu en gedde blev landet og genudsat.

michael-65-dag-1

Vi fiskede lidt videre, og 15 min senere, sagde det klask på Michaels flue igen. Denne fisk var der straks mere fart i, og vi så at det var en god fisk. Under fighten fik vi et af de spektakulære spring at se, hvor de nærmest tailwalkene springer fri af vandet, mens de åbner deres enorme gællelåg og slår med hovedet. Dette er et spektakulært syn, som man bare må opleve!

10 minutters fight senere får vi landet denne smukke fisk, den bliver målt til ca. 83-85 cm, og i god stand. Dette bliver, for vores vedkommende den største fisk på turen.

michael-83-dag-1

Her er et lille klip fra fighten, det er tydeligt at høre at vi er “Geddejomfruer” så at sige, da vi nærmest er mere bange for de predators end de er for os!

20 minutter senere, er det Sørens tur til at sætte krogen i en af disse tungtfightende predators. Han går med en stang i #6 og den bliver spændt godt op, efter 5 minutters hård fight, får han landet en flot gedde på 73 cm.

soeren-dag-1-73

Herefter kæmper vi os igennem nogle siv, for at få et lille hvil. Jeg beslutter mig for at skifte min mørke flue ud, med en flue med noget mere sølvflash på.

Dette viser sig, efter at vi er gået i vandet igen, at være en god ide. Jeg når at tage 3-4 kast, før end det siger klask helt ude i kastet. Hurtig fight, og en gedde på 65 cm ryger til afkrogning. Ikke mange kast efter, inhalerer en ny gedde fluen, samme størrelse, kommer hurtigt til afkrogning og ud igen, dette sker så endnu en gang, men en som virker lidt tungere, men den smutter desværre med fluen.

Michael når også at få en fisk mere, inden vi vender snuden mod hytten.

Her møder vi Frederik og Joel, som er på vej ud efter et par timer med havørrederne inden vi skal mødes med Ole Eskling, som har Møns Klint Resort som hoster denne begivenhed. Han har inviteret os på aftensmad på et lille hyggeligt spisested.

Søren og Michael vælger at tage med, mens jeg bliver i hytten, for lige at få kradset lidt noter ned, samt slappe lidt af med Rasmus, Jacob og Gordon når de kommer tilbage fra deres tur.

Søren klapper en enkelt ørred derude, så fisk var der da at finde.

Vi bliver enige om at tage en tidlig morgentur efter havørreder på Møn, der skal også kunne sættes flueben ud for disse tænker vi.

klap-hesten klap-hesten-2

Efter spisning, vender vi tilbage til hytten for at få et par øl, og så ellers smutte til køjs, så vi kan stå ved kysten når lyset bryder.

 

Dag 3 – Fredag

Alarmen ringede kl. 05:00, og JA, det var hårdt at komme afsted, men havørrederne kaldte på os. Michael, Søren og Rasmus fra Urban Flyfishing var med på denne tur. Vi landede ved kysten, ligesom lyset brød igennem.

hoe

Vandet var noget beskidt og grumset, grundet østenvinden som vaskede kalk ud fra klinten og fordelte det langs yderkysterne på Møn. Men det skulle have et skud. Vi gik i hver vores retning på spottet, og Michael og jeg havde ikke fisket længe, før jeg kunne sætte krogen, løfte stangen og sige: YEP! En flot farvet fisk på 40-42 cm havde indhaleret pattegrisen og røg en tur til afkrogning, hvilken smuk fisk fra Møns kyst, som hurtigt fik sin frihed igen.

chr-hoe

Michael havde i samme øjeblik også haft et hug, men mistede desværre koncentrationen, idet jeg råbte ud over kysten at der var fisk, det havde ellers været fedt, at starte med et dobbelthug!

hoe-mic

Men kort efter var det Michaels tur til at råbe: YEP! En smuk blank fisk på 30-35 cm havde taget fluen, og røg en tur til afkrogning og ud igen. Nu kunne både Søren, Michael og jeg sætte flueben ved både at have fanget brakvandsgedder samt havørred på Møn, som var en målene med denne tur. Vi mødtes med de andre, som ikke havde fået fisk, og drog tilbage mod hytten for at få noget morgenmad. Herefter kørte vi tilbage til Noret, spottet ved golfbanerne, og her lykkedes det os at nuppe en gedde mere hver, inden den stod på lejrbålshygge med alle de andre deltagende.

soeren-tors

chr-2

Her havde Joel Alter forberedt et lækkert måltid over bålet, som skulle nydes med en kold øl fra Møns Bryghus. Her blev hygget, drukket øl, samt en af flere konkurrencer under arrangementet skulle startes. Dette var en konkurrence med fluekast i mørke, med en selvlysende line samt flue hvor man på 5 forsøg skulle ligge fluen i en kasse. Dette er sværere end man skulle tro skal det hilses og sige. Men jeg sluttede på en delt 3. Plads med 3 ud af 5. Som jeg selv må sige, var et ret godt resultat for en kystfisker, som ikke har de store præcisions evner, og dette var nok også mere held end forstand.

fredag-camp fredag-cam1

Efter konkurrencen vendte vi tilbage til hytten for at få et par øl, og hoppe til køjs inden en ny dag ventede.

 

Dag 4 – Lørdag

I dag, skulle vi ud og filme med Urban crewet Jacob og Rasmus, som er ved at skyde en ny geddefilm. Glæd jer, disse drenge er ekstremt dygtige, og hvis ikke i allerede tænker at det er anderledes når bare du hører navnet Urban Flyfishing, så tjek deres hjemmeside www.urbanflyfishing.dk, det er street med stort S. Deres film kører med dubstep musik og der er virkelig gang i de gutter!

urban-crew

Vi var gået over til hurtige #6 stænger, da vores skuldre samt håndled var lettere overbelastet af de tunge 8’ere. Fiskene var virkelig svære, men dette var nok også forståeligt, eftersom hele Noret blev tæppebombet af flashfluer fra ca. 50 håbefulde fluefiskere! Men Michael var endnu en gang på pletten, og snuppede første fisk, kort efter havde Michael og jeg endnu en gang mulighed for at stå med dobbelthug, men endnu en gang fejlede vi den, vi fik aldrig rigtig sat krogene, og de smuttede for os begge. Efter at have fisket omkring en pynt var det Sørens tur til lidt action, efter ca. 3-4 minutters fight med en flot gedde på 70-75 cm, trak fisken det længste strå og smuttede. Herefter var det igen Michaels tur, til at nuppe en fisk med en længde på ca. 65 cm.

Kort efter sagde det KLASK for enden af min line, ca. 15-20 meter ude. Jeg satte krogen, men kunne kun løfte min Helios op i ca. 45 grader, for fisken ville bare ud af. Idet jeg satte krogen, begyndte linen bare at løbe mellem mine fingre. Her gik det hurtigt op for os, at det måtte være en rigtig god fisk. Efter nogle gode udløb, hvor den også havde været helt inde at vende, så vi den for første gang, stige fri af vandet, åbne gælle lågene, og ryste hovedet, hvilket syn!! Vi skød fisken til alt imellem 80 cm til +100 cm. (Svært at bedømme på lang afstand og for en flok kystfiskere), og pulsen kom hurtigt i vejret. Den var sindssyg stærk, og flåede bare line af hjulet som den lystede, Efter ca. 7 minutter, blev linen slap, fisken var røget af, og jeg havde lyst til at drukne mig selv. ØV!

Vi fiskede lidt videre, men der skete ikke mere. Rasmus indhentede os fra bag en pynt, hvor han havde fået en fisk på ca. 1 meter, og da vi så ham komme omkring pynten, landede han en fin fisk på de 60-70 cm. Herefter smuttede vi hjemad igen.

loer-urban

Vi skulle igen op og have mad, forberedt over bål af kokke som også elsker at fluefiske. Det var et fantastisk måltid af vildsvin, som var tilberedt direkte over det åbne bål!
Efter dette og et par øl, vendte vi hjem mod hytten, vi var ved at være godt brugte efter disse dage, med alt for lidt søvn, og alt for meget frisk luft og hygge!

 

Dag 5 – Søndag

Et sidste skud skulle Noret have, inden vi vendte hjem mod det jyske, vi valgte vores hotspot, men gedderne var der ikke meget gang i. Søren havde nogle følgere og en mistet fisk, og jeg fik en på ca. 60 cm. på et 3 meter langt kast ind i nogle siv bag os. Først troede jeg bare at det var et siv jeg hang fast i, indtil linen begyndte at flytte på sig. Det blev en kort fight, og en fin gedde røg hurtigt ud i sit rette element igen.

Vi kørte hjem for at pakke, da vi ikke oplevede mere aktivitet, fik tømt hytten og begyndte den lange tur hjemad.

På Fyn hørte vi at der var en times kø grundet en brændende bus på motorvejen på den anden side af Middelfart, så en hurtig beslutning blev taget, og bilen vendt mod et af vores hotspots på Fyn. Vi kunne lige nå en time eller to efter havørreder, mens køen blev opløst.

Da vi ramte kysten, røg forhåbningerne, bagene sol, og blikstille vand.

fyn-2 fyn-1

SUK! Nå, men fiskes skulle der, vi delte os op og det varede ikke længe førend Michael fik fisk ude på en pynt. Jeg smuttede derud, skød et billede af en målsfisk, og så røg den retur.

fyn-3

Kort efter fik jeg også en undermåler samme sted på ca. 30 cm. Vi bevægede os længere op ad kysten, mod en ny pynt, der var kommet godt gang i vandet, med massere af strøm, og to strømme som ramte hinanden lige foran os. Så skete det, vi ramte en stime og de klaskede bare på fluerne, med stangen under armen, fulgte de endda fluerne helt ind over sandbunden, og vi fik hurtigt landet en håndfuld fisk hver, inden det stilnede af, massere af hug, samt en god mistet fisk til mig desværre L

Så vi besluttede os for at vende snuden hjemad.

 

Alt i alt, blev det til 15-20 gedder til Michael, Søren og jeg, samt en Mønsk havørred per mand, så alt i alt, en vellykket tur.

 

Tight Lines

// Christian Moesgaard

 

Turens sjoveste billede, får i også lige med. Michael leger med sin afkrognings pistol, mens vi skyder billeder 😀

soeren-dag-1-fun

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.